Žurnal za mlade – Stefan Vujinović dobitnik nagradne igre

Jedna od redovnih rubrika je i foto-kviz, koji u svakom izdanju podstiče na sticanje novih saznanja o različitim oblastima života u Njemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. U proljećnom izdanju je u toj nagradnoj igri naš učenik Stefan Vujinović bio srećne ruke (i umješnosti), te je za navod tačne tražene jezičke odrednice u foto.zagonetki kao nagradu dobio dva romana savremenih njemačkih autora u digitalnom izdanju.

Stefanova nagrada nam je motivacija da redovno učestvujemo u ovoj nagradnoj igri. Nadamo se da će još neko od učenika imati sreće i biti nagrađen za stečeno i pokazano znanje.

Žurnal za mlade koji uče njemački jezik pod nazivom vitamin de je časopis koji izlazi kvartalno, po jednom u svakom godišnjem dobu, a već preko deceniju koristimo ga u nastavi njemačkog jezika kao dodatni materijal koji donosi aktuelnosti iz oblasti obrazovanja, kulture, migracija, aktualenih trendova i svakodnevnice, ali i geografske, geopolitičke i istorijske sadržaje zemalja njemačkog govornog područja. Tekstovi su zastupljeni po nivoima složenosti i poznavanja jezika (od A2-C1), te se za svakog može naći odgovarajući sadržaj. 

Jedna od redovnih rubrika je i foto-kviz, koji u svakom izdanju podstiče na sticanje novih saznanja o različitim oblastima života u Njemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. U proljećnom izdanju je u toj nagradnoj igri naš učenik Stefan Vujinović bio srećne ruke (i umješnosti), te je za navod tačne tražene jezičke odrednice u foto zagonetki kao nagradu dobio dva romana savremenih njemačkih autora u digitalnom izdanju.

Stefanova nagrada nam je motivacija da redovno učestvujemo u ovoj nagradnoj igri. Nadamo se da će još neko od učenika imati sreće i biti nagrađen za stečeno i pokazano znanje.

Čestitamo Stefanu!

Ostali članci

Такмичење из краснописаТакмичење из краснописа

Ученица другог разреда ЈУ Гимназије „Васо Пелагић“ Брчко, Зорана Видовић, освојила је друго мјесто на такмичењу из краснописа које је организовало СПКД „Просвјета“ Брчко поводом Дана словенске писмености. Срдачне честитке