Saradnja sa međunarodnim volonterima OO “Svitac” Brčko

Dugogodišnja saradnja s međunarodnim volonterima OO “Svitac” Brčko realizovana je u maju i u junu školske 2021/2022. godine kroz edukativne aktivnosti na nastavi engleskog i njemačkog jezika.

Emiliy Posner, Siobhan Coleman, Sean Gihooley, Rike Stollenwerk i Nikolai Pfeiffer su pod rukovodstvom koordinatorke OO “Svitac” Brčko Edine Vošanović u saradnji sa profesorkama Jelenom Stakić, Lejlom Musić i Tanjom Pavlović osmislili i izveli niz zanimljivih interaktivnih sadržaja kojima su učenicima gimnazije približili jezik, kulturu, istoriju i specifičnosti zemalja engleskog odnosno njemačkog govornog područja. Učenici gimnazije su veoma angažovano učestvovali u ovom vidu učenja i pokazali interesovanje za nastavak saradnje sa izvornim govornicima i ovakav način obrazovanja.

Učenica Helena Golić iz I-4 je napisala tekst u kojem nam prenosi svoj doživljaj ovih aktivnosti.

“Volonteri iz Omladinske organizacije “Svitac”posjetili su nas tokom mjeseca maja i upoznali sa državama Ujedinjenog Kraljevstva kao što su Irska, Škotska i Engleska. Spoznali smo mnogo toga o njihovom obrazovnom sistemu, ali su nam svojim pričama iz svakodnevnog života posebno približili i dočarali život u ovim državama. Pored toga što smo saznali dosta novih stvari, mogli smo da pokažemo i svoje znanje. Ovo je bilo divno iskustvo gdje smo mnogo toga naučili, družili se, ali i pričali sa izvornim govornicima koji su bili veoma druželjubivi i puni energije.”

Planiramo da ovu veoma konstruktivnu saradnju nastavimo i naredne školske godine, a atmosferu s pomenutih časova možete vidjeti na fotografijama u prilogu.

Ostali članci

ГЛОБУС – умјетничко дјелоГЛОБУС – умјетничко дјело

Талентоване гимназијалке, Теодора Топалић и Алиса Азапагић, уз помоћ Зерине Халиловић и Јоване Јовић, у оквиру активности поводом Дана школе, а за потребе ученика који похађају напредни курс њемачког језика