Evropski dan jezika

Program obilježavanja Evropskog dana jezika

Evropski dan jezika se u JU Gimnaziji “Vaso Pelagić” Brčko obilježava tradicionalno nizom različitih aktivnosti na maternjim i stranim jezicima. 

Ove školske godine imali smo priliku da pogledamo i poslušamo poeziju njemačkih i američkih pjesnika u interpretaciji naših učenika I1, II 1/2/4 DSD, III1/2/4/5 DSD i IV1, uokvirenu posebnim kreativnim slikovnim izrazom u jedinstven video snimak. 

Osim stranih jezika koji se izučavaju NPPom u našoj školi, učenici su imali priliku da se upoznaju i sa nekim osnovnim izrazima na italijanskom, korejskom i turskom jeziku, te sa nekim zanimljivostima koje se vezuju za te kulture. Radionice na tu temu pripremile su Marina (II1), Alma (II1), Zerina (III1) i Leila (III3).

Ivana (IV4) pripremila je društvenu igru na temu pop kulture, a Konstantin i Asja (IV4) kviz o engleskoj književnosti i zanimljivim činjenicama o engleskom jeziku u interaktivnom formatu (Kahoot). 

Hvala svim učesnicima današnje manifestacije, te gostima, međunarodnim volonterima OO “Svitac” Brčko Jasmin, Noami, Simonu i Jonatanu  i njihovoj koordinatorki Edini Vošanović što su nas počastvovali svojim prisustvom.

Ostali članci